Fırsat değil Piyango!

Alemdar İnşaat ülke çapında büyük ses getirecek bir kampanyaya imza atıyor. Alemdar İnşaat, Halk bankasıyla yaptığı yeni anlaşma uyarınca % 0,98 faiz oranıyla ev sahibi olmak isteyen ya da yatırım yapmak isteyen müşterilerine çok önemli avantajlar sağlıyor…


Alemdar İnşaat yönetim kurulu başkanı Abdullah Alemdar haber sitemize konuyla ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Abdullah bey, Halk bankasıyla yaptığınız yeni anlaşma sayesinde vatandaşlarımız çok uygun şartlarda ev sahibi olabilecekler. Yeni anlaşmanızın açılımı hakkında bilgi verir misiniz?

İnanın biz buna fırsat bile demiyoruz. Bu piyango gibi bir şey. Bu piyangodan da konut ihtiyacı olan herkesin faydalanmasını isteriz. Halk bankası ile yaptığımız bu anlaşmayla konut kredisi ve faizlerin yükseldiği böyle bir ortamda yaklaşık 2 yıl önceki faiz oranları seviyelerine düşmüş bulunuyoruz. % 0,98’i 120 aya kadar yeni olan yani sıfır konutlarda tüm müşterilerimize uyguluyoruz. Burada çok basit bir hesap yaptığımızda 100.000 TL için bugün ödeyecekleri rakam aylık 1421 liradır. Bu bugünkü konjektürde inanılmaz bir rakamdır. Tapu masraflarının da Mart ayına kadar binde 3 seviyelerinde seyrettiğini düşünürsek ikinci bir avantajı da buradan yakalıyorlar. Asıl avantajı söylemem gerekirse konut sektörü 2018 yılbaşı fiyatlarıyla şu anda satış yapmakta. Yani biz inşaatçılar olarak yaklaşık bir yılı geçen bir süredir tüm ürünlere tüm malzemelere kur farkı yüzünden zam gelmesine rağmen biz henüz üstüne 1 lira bile koymuş değiliz. Hatta bazı konutlarda ve bazı bölgelerde % 10 ya da % 15’e varan gerilemeler bile oldu. Bu açıdan hem uygun fiyattan yani zamsız bir rakamdan konutu alma şansınız var. Hem de krediyi piyasa koşullarının yarısının altında alma şansınız var. Bugün 100.000 liranın üstünde bir kredi kullandığınızda ortalama 2,09 oranlarını ödüyorsunuz. Şu anda 0,98’le 100.000 ve üzerini kullanma şansınız var. Dolayısıyla banka ekspertiz değerinin % 80’nine kadar kredi kullanabiliyorsunuz. Burada da bir sınır yok. Bu rakam 500.000 liraya kadar çıkabiliyor. Dolayısıyla müşterilerimizin elini çabuk tutmasını rica ediyoruz. Çünkü bu bir fırsattır. Bu fırsat belki de hiçbir zaman gelmeyecektir. Fırsatlar kuş gibidir. Dala konduğu zaman yakalarsanız yakalamışsınızdır. Yakalayamadığınız zaman ise gitmiştir. Uzun vadede düşündüğümüzde Kârınızı şöyle söyleyebilirim. 100.000 lira için normal krediden kullanmış olsanız ödeyeceğiniz rakam 10 yıl için 100.000 TL fark ediyor. Yani 100.000 lira için tam 100.000 lira fark ediyor… Buna banka ya da kredi hesaplama motorlarından da bakabilirsiniz. Süre kısaldığı zaman 60 ay ya da daha kısa sürelere yaydıklarında daha avantajlı olacaklardır. Burada esas olan şudur. Burada bankalar binde 20 – binde 40 arası elini taşın altına koydu. Müteahhit binde 80 oranında elini taşın altına koydu. Müşterimize şu anda biz hiçbir yük yüklemedik. Bankayla, müteahhit firmalar bunu sırtlandı. Müşterimiz burada direk avantajlı. Tapu avantajını da katarsak bitmiş dairelerde ya da bitmek üzere olan dairelerde bunu değerlendirebiliyoruz. Şimdiden Bolu’ya ve Türkiye’ye hayırlı olsun.



Halk bankası dışında başka bir banka daha var mı?

Şu anda İş bankasıyla bir görüşmemiz var. Süreç devam ediyor. İş bankasından da böyle bir talep aldık. İş bankasıyla da İnşallah anlaşırsak banka sayımızı ikiye çıkarmış olacağız.