Ev sahibi olmak artık hayal değil....

Alemdar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, “YARISI SİZDEN YARISI BİZDEN” kampanyasının ayrıntılarını Bolu Objektif ‘e anlattı. Alemdar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar kampanyanın detayları hakkında şu açıklamaları yaptı; 3 Temmuz itibariyle bayram sonrası bankaların açıkladığı konut kredisi faiz oranlarını bekledik. Bunun akabinde firma olarak daha önce de yaptığımız ama geçen yılki enflasyon oranları yüzünden ara vermek zorunda kaldığımız “bize taksitli” sisteme yeni bir kampanya ile döndük. Bu kampanyayı bitmiş, devam eden ve yeni başlayan bütün projelerimiz ile satıştaki bütün dairelerimiz için geçerli kıldık. Burada çok basit bir sistem kurduk. Bu sistemde örneğin 2 milyonluk bir daire için; 1 Milyon lira peşinat alıyoruz. Geri kalan 1 milyon lirayı da 1,50 sabit vade farkıyla 10 yıla kadar kendi bünyemizde vadelendiriyoruz. 1 Milyon lira için aylık 18.000 liraya tekabül ediyor. Bunu şu anda piyasadaki en düşük bankadan aldığımızı düşünürsek aylık 30 bin ile 40 bin lira arası değişiyor. Bizde bankalardaki gibi sigorta, ekspertiz, dosya masrafları yok. Bunlarında yaşa göre sigortada bu yıl 30 bin liraya varan aylık ödemeler çıktı. Dolayısıyla buradan da baktığımızda sadece bu masraflar için 10 yıllık sürede yaklaşık 300 bin lira tutarında bir maliyet daha çıkıyor. Bu durum yaşa göre değişiyor, ben maksimumunu söylüyorum. 300 bin lira tutarındaki maliyet rakamını da düştüğümüzde –Yarı Yarıya’dan daha avantajlı duruma geliniyor- Ve masrafların ekstrası da vatandaşlarımızın cebine kalıyor. Burada 18.000 lirayı sabit yapabildiği gibi bu rakamı -ödeyemiyorum- diyen vatandaşlarımız için de bir kolaylık getirdik. Örneğin vatandaşımız “ 13.000 / 14.000 ödüyorum” derse o zamanda kademeli yapıyoruz. 13.000 / 14.000 liradan başlayarak her yıl % 10 ya da % 15 civarında bir artışla bir sene 14.000 lira diğer sene 16.000 lira bir sonraki sene 18.000 lira şeklinde olabiliyor. Eğer vatandaşlarımız aralığı artırabilirse illa 120 ay kullanmak zorunda da kalmıyorlar. 60 ay, 72 ay, 84 ay gibi sürelere de çekebiliyorlar. Bunun dışında aralarda -balon ödeme- yapabiliyorlar. Diyelim ki köyden ya da farklı bir yerden yan geliriniz var. Yılda birkaç kez balon ödeme de koyabilirler. Yani yarısı peşinden sonraki kısım tamamen bizim müşterilerimizle aramızda oluşturacağımız konsensüs ile belirleniyor. Onların ödeme gücüne ve ödeme planlarına sadık kalarak bir plan oluşturuyoruz ve bunu sözleşmelerimizde harfiyen belirtiyoruz. Proje bitiminde yani % 80 aşamasına geldiğinde tapularını veriyoruz. Bitmiş dairelerde zaten hemen tapuları veriyoruz. Yine aynı şekilde ipotekli bir şekilde bankaların uyguladığı gibi veriyoruz. Senet şeklinde aylık olarak bize ödemelerini yapıyorlar. Borç bitiminde ipotekleri kalkıyor. Bu şekilde Bolu’da bir daire sahibi yapma kampanyası düzenlemiş olduk. Bugün 3+1’lerde kira aralığı maalesef 10 bin ile 15 bin aralığına geldi. Biz vatandaşlarımıza “kira öder gibi daire sahibi” olmayı öneriyoruz. “