Alemdar Yine Haklı Çıktı

Türkiye, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimine odaklandı. Alemdar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, Bolu Objektif Dergisinin 2017 yılı Ekim sayısına verdiği özel röportajda herkesin ilk önce yerel seçimleri beklediğine işaret ederek; “ Bense, öncelikli olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminin olacağını düşünüyorum. Yerel seçimlerin daha sonra olmasını bekliyorum” demişti.

Alemdar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar’ın Bolu Objektif Dergisinin 2017 yılı Ekim sayısına verdiği özel röportajın ilgili pasajlarını kelimesi kelimesine yeniden yayınlıyoruz…

Abdullah Bey, bazı çevreler 2019 yılında önce Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin yapılacağını, sonbahar ayında ise yerel seçimlerin yapılacağı yönünde görüşler belirtiyorlar. Bu konuda siz ne söylemek istersiniz?

Bende öncelikli olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminin olacağını düşünüyorum. Yerel seçimlerin daha sonra olmasını bekliyorum. Sebebini açıklamam gerekirse; Yerel seçimler herkes açısından çok belirleyici olacak. Burada yaşanabilecek bir trafik kazası sonraki seçimi çok aşırı etkileyecek. Bu sebeple öncelikle Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılıp onun aradan çıkartılmasından sonra daha rahat bir ortamda mahalli idareler seçimlerinin yapılmasının daha düzgün olacağını düşünüyorum. Bu söylediklerimin siyasi demeçler olarak algılanmasını da istemiyorum. Sonuçta ben bir ticaret adamıyım. 2018 yılı ile ilgili öngörülerim içerisinde bu değerlendirmeleri yapıyorum. Ekonomiye siyaset, % 100 oranında etki ettiği için ister istemez siyaseti de en iyi siyasetçiler kadar takip etmek zorunda kalıyoruz.